4. Het Texelpad

Dag 4

28 augustus 2012

Loodsmansduin-‘t Horntje

4,5 km 

Lekker geslapen vannacht in ons kuiltje, het is al lang licht als onze oogjes open gaan. Het lijkt een stralende winderige dag te gaan worden. Als we rond 09.30 uur ons kampement weer in de rugzak gepropt hebben lopen we naar de kantine alwaar we verse croissantjes en Jus d'orange voor het ontbijt nemen. Daarna vertrekken we en lopen de camping af over het pad dat langs de Pietersduin loopt. Links van ons open veld en recht van ons het duingebied. Bij de Neeltjesnol alwaar we het water zien van de Mokbaai lopen we bijna mis omdat we een herkenningspunt niet opmerkten. Gelukkig maar een paar 100 meters. Het pad leidt ons over de dijk tussen de schapen door naar de veerboot, alwaar ons rondje Texel eindigt.


Tot aan de veerboot lopen we aan de noordzijde langs de Mokbaai, een vogelrijk wad. Het is eb op dat moment. Op enig moment lopen we ook langs de plassen van de Petten, een hoogwatervluchtplaats voor wadvogels en weidevogels. Het rondje Texel zit erop. Het voldeed aan onze verwachtingen, een dun bevolkt eiland met veel natuur en natuurschoon, mooie stranden aan de Noordzeekant, veel water- en weidevogels en heel veel schapen. Nederland heeft veel moois te bieden. Het rondje Texel, een streekpad van 76,5 km was redelijk goed gemarkeerd. Het is echter niet aan te raden om zonder het Texelpadboekje deze wandelroute te lopen. 

            
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld