210. Afscheid van 2 sympathieke jongens

Afscheid van 2 sympathieke jongens

Dinsdag 24 augustus 2010

Laren - Varssel
Dag 9, routekilometers: 22 + 2 lopen naar de camping.

 

 

 

Na afscheid te hebben genomen van Siebe en Alexander zijn we om 9 uur vertrokken. Zij lopen vandaag 14 kilometer naar hun eindbestemming, treinstation Vorden. Wij zijn ze nog een keer tegen gekomen onderweg terwijl zij aan het rusten waren. “Jongens… het gaat jullie goed! Leuk jullie ontmoet te hebben!”
De camping die we eerst op het oog hadden was een naturistencamping. Daar konden we nog wel mee leven maar…. er stond ook:  “geen tabak en alcohol”, en vooral met dat laatste hebben we nogal moeite zo op onze tocht. Er is niks lekkerder dan als je de hele dag hebt gelopen, dan je tentje opzetten, een potje koken, lekker douchen, en dan een heerlijk glaasje rosé of bier…. Dat is pas echt genieten….. 

Wij arriveerden om 17.00 uur op Camping “Kom es an”, nadat we ongeveer 2 kilometer van de route af hadden moeten wijken. Het zag er leuk uit behalve dat er geen kip meer te bekennen was. De camping was bijna uitgestorven. Geen vakantiegangers meer te zien….. een enkeling. Zelfs de receptie, en het kampwinkeltje wat zich achter bij de receptie bevond, was half leeg. Ook de kantine, die er overigens ook erg gezellig uitzag, maakte zonder gasten een sombere indruk. Het bleek dat de schoolvakantie in dit deel van Nederland al was afgelopen. Vermoedelijk was dat de hoofdreden van stilte op deze camping.

Omdat wij naar het zuiden liepen hoopten we dat in Brabant en Limburg de campings nog wel goed bezet zouden zijn. Dat maakt het toch allemaal wat gezelliger…
We mochten ons tentje overal opzetten en besloten om dit bij een blokhut te doen zodat we gebruik konden maken van de picknicktafel die erbij stond. Bovendien kon ons wasje mooi drogen aan het lijntje wat net onder het zijdakje van de hut hing. Nadat ons tentje was opgezet zijn PP en ik in de kantine spare-ribs met friet gaan eten.

Daarna terug naar ons tentje en gezellig aan de picknicktafel een krantje zitten lezen wat we gekregen hadden van 2 andere vakantiegasten die aan het wandelen waren. Zij verbaasden zich ook over de rust die op de camping heerste, doordat er zo weinig gasten waren. Het begon te regenen en PP en ik zetten de loodzware picknicktafel strak tegen de blokhut zodat we onder het afdakje van de hut droog konden zitten. Ondanks de regen was het toch weer gezellig zo samen….. 

 

  
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld