209. Racen op de mountainbike

Racen op de mountainbike

Maandag 23 augustus 2010

Noetsele - vlak voor Laren
Dag 8, routekilometers: 23

 We werden ‘s morgens op de camping aangesproken door een man die het geweldig vond dat wij zo met het gezin aan het reizen en kamperen waren. Hij dacht wonderwel dat Siebe en Alexander onze zonen waren. Dat had qua leeftijd makkelijk gekund. Ik hielp hem uit de droom en vertelde dat we de jongens onderweg zijn tegengekomen. Niet met minder bewondering zei de man dat hij het toch heel knap van ons vond zoals we bezig waren….Ik nam het compliment gretig aan en was tevreden.
Vandaag zijn we weer veel met Siebe en Alexander opgetrokken. We hebben hen zelfs voor het eerst ingehaald.... Hun tempo lag vandaag een stuk lager. Ze hadden veel rustpauzes ingelast.

PP en ik waren eerder op de camping dan de 2 jongens. Het was een boeren-minicamping "Haarman" waar nog enkele caravans stonden. Het veld was verder half leeg. De boer zelf was een grote nieuwe paardenstal aan het bouwen waardoor het er rondom het bedrijf erg rommelig uitzag. Ook in het toiletgebouw was het een rommeltje waar veel vliegen zaten.

We liepen door de paardenstal naar de boerderij en betaalden de boer voor de overnachting. Het was een koopje E 10,-. We vroegen of we even een fiets konden lenen om naar de supermarkt te gaan. Tenslotte moesten we nog boodschappen doen voor het avondeten en het ontbijt. De boer had toevallig vorige week net 2 mountainbikes gekocht bij de kringloop-winkel. Deze mochten we wel even lenen. We liepen met de mountainbikes terug naar het kampeerveld waar op dat moment Siebe en Alexander arriveerden. Omdat de winkel maar tot 18.00 uur open was en het al bijna 17.30 uur was, besloten PP en Alexander de tent op te zetten en Siebe en ik naar de supermarkt te fietsen. Snel gooide ik al mijn spullen uit de rug-zak zodat ik een tas had om de boodschappen in te vervoeren. Het was een paar kilometer fietsen en spurten naar Laren. Ik had nog nooit op een mountainbike gefietst maar vond het zowaar erg leuk. Ik voelde me net weer een jong meisje… half liggend op die fiets met een (veel te ) grote rugzak op mijn rug. En maar racen tegen de klok want ik dacht dat het al bijna 18.00 uur was. Dat bleek later wel mee te vallen. Het was heerlijk om even andere spieren te kunnen gebruiken.


“De fiets hoeft niet op slot, ”  had de boer gezegd, “ze halen hier in het dorp echt niets weg….”


Bij de supermarkt deed ik boodschappen alsof ik voor 6 personen moest koken. Maar PP had zin in van alles. We hadden honger dus… Ik kocht tomatensoep met stokbrood en kruidenboter en een lekkere salade van sla met komkommer, olijven, feta, tomaten, rode ui, zalm en een honing yoghurt dressing. Voor ‘s avonds nog een paar zakjes chips met een wijntje en een biertje en we waren weer helemaal verzadigd…
De krentenbollen voor het ontbijt waren in de aanbieding. 3 Zakken voor de prijs van 1.... Maar wat had ik nou aan 3 zakken? Dat was ook veel te zwaar om mee te nemen… Ik besloot om er 2 mee te nemen voor de prijs van 1 en de 2e zak aan de jongens te geven.
Terug op de camping stond ons tentje al opgezet. 
Onze buurman was een vriendelijke man uit Emmen. We mochten onze was aan hun droogrek hangen en de telefoon opladen. Ook kregen we ‘s avonds een lamp om de tafel te verlichten. Niets ontbrak ons nog op dat moment…. Zelfs de douches waren verrukkelijk….. Een flinke warme harde straal water, regelbaar met een wel heel aparte handschakelaar. Nee, daar kon geen andere camping tegenop…..
Morgen was de laatste wandeldag voor Siebe en Alexander. Zij zouden lopen tot aan het station in Vorden, het eindpunt van het eerste Pieterpadboekje, en daar op de trein richting huis stappen. Voor hen zat de vakantie er op en kon de studie weer beginnen…

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld