204. Broodje knakworst als diner

Broodje knakworst als diner

Woensdag 18 augustus 2010

Zeegse - (randje) Schoonloo
Dag 3, routekilometers: 28,0

 

 Na een stevig ontbijt (stond klaar in de in de koelkast), zijn we rond 09.15 uur weer op pad gegaan. We hadden weer een lange route uitgestippeld omdat er eerder geen camping was die op de route lag. Het was een prachtige dag die door de Gasterse duinen en het Ballooerveld, het grootste restant ‘woeste duinen’ ging. Een prachtig natuurgebied wat sinds 1984 door een kudde van 400 schapen onderhouden wordt. Een hond liep als hoeder van de schapen ze dreef ze steeds de goede richting in. Het was een bijzonder gezicht op die heide.
In tegengestelde richting kwamen we twee heren tegen die ieder jaar 4 dagen met zijn tweeën een gedeelte van het Pieterpad liepen. Ook zij genoten zichtbaar van het stukje natuurgebied waar ze net doorheen gekomen waren. Ze wensten ons succes en wij hen een prettige voortzetting.

De hele dagroute liepen we door heidegebied en bossen. We kwamen nauwelijks in de bewoonde wereld wat best apart is voor Nederland. Dat betekende waarschijnlijk geen supermarkt en dus ook geen eten voor de avond. Hopelijk was erop de camping iets te krijgen… We arriveerden we om 18.30 uur op Camping “de Warme Bossen”. Gelukkig was er een kantine en een (heel klein) winkeltje. De kantine sloot om 19.00 uur (vroeg), dus besloten we snel naar het kampeerterrein te lopen waar PP de tent vast op ging zetten en ik direct terug liep naar het winkeltje om ons avondeten te scoren. In het winkeltje was bijna niets te krijgen. Wat chips, pinda’s, cup a soep etc. Brood was er ook niet, maar wel uit de diepvries. “Als we dat even uit de zak haalden was het zo ontdooid”, zei de juffrouw. Wel hadden ze bier en rosé wat voor ons avondje bij de tent toch onontbeerlijk was… Die avond aten we broodjes met knak-worst. Voor het ontbijt hadden we appels en chocomelk.

Niet echt veel maar het vult goed en is calorierijk. We zijn die avond weer op tijd naar bed gegaan. De vermoeidheid zat er goed in. Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld