201. Waarom het Pieterpad?

1. Waarom het Pieterpad?

Gelopen van

maandag 16 augustus

tot en met

vrijdag 3 september 2010 

 

 


 

Inleiding:


Het plan om het Pieterpad te lopen is voor ons ontstaan doordat we een goede voorbereiding wilden treffen op volgend jaar 2011. Dit is namelijk het jaar waarin we de Camino naar Santiago de Compostela willen gaan lopen.
We zijn al een paar jaar bezig met langere afstanden wandelen maar hadden nog nooit een langere trip dan 4 dagen met bepakking gelopen. Om goed te kunnen inschatten of de reis naar Santiago haalbaar zou zijn voor ons, wilden we ook een keer een langere afstand lopen. Dit hebben we nu gedaan door in onze vakantie het Pieterpad te lopen. Een prachtig pad uitgestippeld door Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens, waar wij 19 dagen van hebben mogen genieten. 

Het was, zeker in de 1e week, geen gemakkelijke opgave. We vonden het allebei redelijk zwaar om te doen. Ook omdat we gepland hadden om dagelijks gemiddeld 25 kilometer te lopen. Dit, met bepakking op onze rug die we ook volgend jaar mee gaan nemen, maakte de wandeltocht niet altijd even makkelijk. Peter Paul had 18 kilo op zijn rug en ik ongeveer 14.
Na het bereiken van ons eindpunt voor de dag, werd onze tent opgezet, en hadden we als het goed was al boodschappen in de laatst dichtstbijzijnde supermarkt gedaan, om onze avondmaaltijd te kunnen koken. Na het eten was het opruimen en weer de route uitstippelen voor de volgende dag. Omdat wij meer dan de gemiddelde Pieterpad-etappes liepen per dag, moesten we elke avond bekijken welke camping we de volgende dag konden bereiken. Alleen bij slecht weer hebben we gebruik gemaakt van “vrienden op de fiets”, een organisatie van particulieren die in hun huis een ruimte beschikbaar stellen voor overnachting van gasten.

Dit alles tegen een redelijke prijs, inclusief ontbijt. We kijken er met een goed gevoel op terug. De vakantie was geslaagd en we hebben de mooiste stukjes natuur van Nederland gezien. Plekken waar je anders nooit komt. We hebben dagen lang door bossen en heide gelopen zonder een dorpje te zien. Dat was alleen al bijzonder in zo’n dicht bevolkt land als Nederland.


Het verslag over onze vakantie is geen verslag over de mooie natuur en welke bezienswaardigheden we allemaal gezien hebben. Dit kan iedereen zien en lezen in de boekjes over het  Pieterpad zodat wij er niet nog eens over hoeven te schrijven. Ons verslag gaat over onze belevenissen, bijzondere ontmoetingen, ervaringen, ontberingen en emoties tijdens deze reis door Nederland.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld