84. Saint Felix of Saint Felix...? 15 juli 2011

84. Saint Felix of Saint Felix...?

15 juli 2011

Decazeville-Saint Felix(Felzins): 19 km.

dag 76, totaal: 1562 km.

 

Vandaag een dagje voor PP met een bijna lege rugzak. De tent, het kookstel en de pannen liggen al bij Daan in de auto en de slaapzak met matjes liggen in de stacaravan, daar moeten we vannacht nog op slapen. T loopt haar 1e dagje zonder rugzak, lekker relaxed. Nancy loopt een dagje met ons mee en heeft d'r "skistokken" mee genomen. Stijgen en dalen is normaal tijdens onze tocht maar sneeuw.....nee zo gek is het nu ook weer niet. Onze reservedoppen passen alleen maar onder echte wandelstokken, waardoor we het irritante getik van de ijzeren puntjes op het wegdek regelmatig moeten aanhoren vandaag. 

                  

Daan heeft ons met de auto afgezet in Decazeville op de kruising waar we een dag eerder zijn gestopt en een lift kregen. Ontbijten was er niet bij vanmorgen, omdat er nog niets in huis was. Voor ons geen probleem, na 4 km al een stadje met zeker wel een "boulangerie". We passeren het gehucht Saint Roch (alweer een St.Roch). We zijn zo aan het kletsen dat we de kerk van Saint Roch zouden zijn voorbij gelopen als niet een dame ons in het Frans verbaasd vraagt of we de kerk niet willen bezichtigen.

Aan de buitenzijde van de kerk staat in een nis een beeld van St. Jacques en in de kerk treffen we St.Roch. Er zijn wat extra informatieborden voor toerist en pelgrim, de plaatselijke bevolking heeft er werk van gemaakt. Een opaatje spreekt ons aan en probeert een jong katje te vangen. Als we doorlopen worden we weer door een wat oudere dame geroepen die ook achter het jonge katje aan zit. Het beestje is waarschijnlijk ontsnapt en laat zich moeilijk vangen. Als het katje een boom inklimt weet PP het beestje te vangen. 

We steken de Lot over en komen uit in het stadje Livinhac-Le-Haut. Bij een gite treffen we onze Fransman, die na een dag al blijkt te zijn geblesseerd in de lies. Hij wacht tot de farmacie open is om er wat voor te halen. In het stadje halen we wat te eten. Keiharde amandelkoeken die T aanzag voor zachte gevulde koeken. Een sterk gebit en wat meer tijd hebben we nodig om stukjes van de koek weg te krijgen maar aan het eind van de dag zijn ze op. Lekker waren ze wel. We stijgen en dalen maar een beetje vandaag, een makkelijk parcours voor Nancy maar ook voor ons. We komen langs een veld met grote oranje pompoenen. Ze liggen er lekker gerijpt bij en klaar om geconsumeerd te worden. 

 

We zien een groepje van drie roofvogels bij elkaar die rondcirkelen zonder ook maar een vleugelslag te maken. Ze maken gebruik van de thermiek. Het lijken wouwen te zijn. 
Twee kilometers voor Saint Felix besluiten we Daan te bellen om ons te komen halen. We schatten zijn aanrijtijd net zolang als wij nog moeten lopen. Saint Felix, ik ben er zo, zegt Daan. 5 Minuten later belt Daan met PP. De Tom-tom kent Saint Felix niet, of PP het nog een keer wil spellen? Hij gaat het op de camping wel even navragen bij de receptie. Als we een half uur later in Saint Felix aan komen is Daan er nog niet. We nemen plaats op de bankjes achter de kerk. Er zitten nog een paar andere wandelaars. Dan gaat de telefoon en meldt Daan dat hij voor de kerk van Saint Felix staat maar ons niet ziet. We zeggen dat we achter de kerk zitten en naar voren komen. Als Daan vraagt waar we dan zitten, komt er net een grote tractorvoorbij rijden. Door de telefoon vraagt PP of hij de tractor ziet rijden waarop Daan zegt helemaal niets te zien. Als blijkt dat wij bij een andere kerk zitten dan waar Daan staat geeft hij aan wel even rond te kijken naar de andere kerk. Ondertussen belt Poen met Nancy dat hij in het zwembad op de camping verkeerd is terecht gekomen en denkt zijn enkel gebroken te hebben. Hij heeft de stacaravan kunnen bereiken en ligt met zijn been omhoog. Daan weer aan de lijn die PP aangeeft dat hij verkeerd zit maar denkt niet ver van ons vandaan te zijn. Hij kijkt wel en belt zo terug. Ondertussen zitten we al een half uur te wachten en voelt Nancy zich niet makkelijk na het telefoontje van Poen.


Dan belt Daan weer die zegt bij het kerkhof te zijn bij de kerk van Saint Felix. Als PP zegt dat we ook kort bij het kerkhof zitten loopt T linksom de kerk en Nancy rechtsom de kerk. Daan echter komt niet in beeld. Als hij PP Saint Felix nogmaals laat spellen vraagt hij welke grotere plaats hier in de buurt ligt. Op 2 km afstand ligt Saint Jean Mirabel. Als Daan deze plaats invoert in zijn tomtom blijkt hij ruim 38 km van ons vandaan te zitten bij de kerk in Saint Felix....?!?. Drie kwartier later met een heetgelopen motor die de airco niet meer kon trekken, komt Daan aan voor de kerk van het dorpje Saint Felix, precies 36,8 km verwijderd van het gehucht Saint Felix. Dat komt ervan als je blind vaart op de tomtom...

 

           

 

Als we later dan gepland op de camping aan komen blijkt het met de voet van Poen mee te vallen. Alleen maar flink gestoten en wat pijnlijk. Voor het eten plonzen we nog in het zwembad en tijdens de Hollandse avond, waar wij met onze crocs goed bij passen, borrelen we nog lekker op het terras. Veel napret en veel gelachen. Het is al na middernacht als we allen te bed gaan. 

Omdat we nog wat achter lopen met onze berichtgeving willen we op deze manier de vierdaagselopers van de politie Brabant noord en Brabant Zuid-Oost alsmede Marja van de Lee en Herma van Hintum en alle anderen heel veel succes wensen de komende week. Wij zijn er voor een jaartje niet bij maar zullen aan jullie denken. Heel veel sterkte en succes.

 Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld