72. Dikkoppen of pannestaarten...? 3 juli 2011

72. Dikkoppen of pannestaarten...?

3 juli 2011

Saint Georges Lagricol-(Le Cros)Saint Geneys: 20 km.

dag 64, totaal: 1301 km.

 

Rond 8 uur vertrekken we vanaf de gite nadat we als onbijt alle kliekjes op stokbrood hebben opgesmeerd. De sleutel leggen we onder de bloempot buiten en we nemen een weggetje binnendoor om weer op de route te komen. Binnen 2 km hebben we de schelp in het oog en zitten we op de route die hier ook wel "Chemin Bolena" of "Chemin de Ceasar" wordt genoemd. De weg leidt ons naar Mondoulioux via een vlakke onverharde bosweg. We zitten nog op 800 meter hoogte en dat gaat vandaag zo blijven. We lopen om Chomelix heen en komen in de buurt van Bellevue la Montagne. De "Chemin de Saint Jacques" loopt echter niet door de dorpen heen vandaag wat inhoud dat we geen winkels of wat dan ook tegenkomen. We besluiten om wat om te lopen en Bellevue la Montagne aan te doen. Wel volk op straat maar het ziet er allemaal verwaarloosd, gesloten en verlaten uit. Waarschijnlijk naar de grote stad vertrokken, wat we wel vaker horen. Er staan verschillende huizen te koop. De "boulangerie" is open en we slaan wat in voor de pauze op het bankje voor de kerk. Als we de schelpjes verder volgen, bellen we met gite Bergerie in Le Cros om zeker te zijn voor een overnachting. Er is plaats en we worden verwacht. We doen maar gelijk met "repas" en "petit dejeuner"

 

                                                  

 

In een klein beekje ziet het in de zon zwart van de puntjes. Het zijn kikkervisjes die zich heerlijk aan het opwarmen zijn. Een hele hoop dolkoppen zoals ze ook wel genoemd worden. Maar in Schaijk blijken ze pannestaarten genoemd te worden. Hoe dan ook, het waren er een hoop. 

 

Na 6 kilometer lopen in de pure natuur komen we rond 14 uur aan bij onze gite le Bergerie, van Jean-Louis en Martine Vigouroux in le Cros. Er is echter geen sterveling te bekennen en de deuren zijn gesloten. Waarschijnlijk verwachten ze ons niet zo vroeg. We nemen plaats in de tuin in afwachting van.... Een half uurtje duurt het als we een auto horen en de familie thuis komt, moeders met 4 kinderen. Ze laat ons de gite zien die er erg gezellig uitziet. Een tweepersoonsbed in het slaapvertrek en in de huiskamer een tv. "Le Meteo" (weerbericht) geeft een verwachting voor morgen van 30 graden, dus zaak om vroeg op pad te gaan. T probeert om moeders te bellen zoals altijd zondags rond de klok van twee. Maar helaas ook in dit gebied geen bereik. Met de telefoon van PP lukt het iets later wel. We krijgen oma aan de lijn en daarna schoonzus Ellie. Fijn beiden weer even gehoord te hebben en te weten dat alles goed gaat thuis.

Madam verwacht ons om 19 uur voor "le repas" (avondeten) bij de familie thuis. We vragen een flesje wijn want "tout est possible" zegt ze. Het is nog vroeg en T gaat nog een uurtje plat. PP werkt verder aan de verslagen van 1 en 2 juli. We krijgen de liveboxcode voor WiFi maar het signaal blijkt te zwak en uploaden lukt met geen mogelijkheid. 

Als we ons melden voor het eten blijkt de tafel in de huiskamer niet voor de hele familie maar voor ons twee. Het lijkt alsof we in een restaurant zitten. We krijgen een heerlijk soepje van prei, kool en aardappels, met de staafmixer fijn gemaakt. Daarna een typisch Frans gerecht: ofwel verse warme knoflookworst met linzen. Ons woordenboekje geeft bij lentilles aan dat het contactlenzen zijn maar na uitleg van madam blijkt het ook linzen te betekenen. Dan de gang met 3 soorten "fromage sec", kaas die enorm stinkt maar o zo lekker is. Daarna een chocoladetaartje met ijs. Bij dit alles een liter water en een grote kan met rode wijn.

                                                                                

We komen te weten dat Le Cros een gehucht is met 13 inwoners waarvan al 6 van deze familie. We zijn te gast bij een schapenboer, 400 volwassen schapen telt de kudde, allemaal voor de slacht. Er lopen 5 lieve hinden rond die schaapjes bij wlkaar houden. Ook loopt er een witte kat in huis die een evenbeeld is van Blanka (kat van Roy). Deze kat is echter niet doof. Uiteindelijk zitten we helemaal klem van het eten. Madam moet gedacht hebben dat we uitgehongerd waren. Daarna mag T nog even gebruik maken van de "ordinateur" (computer) om wat filmpjes van Youtube op de reislog te zetten. Daarna zoeken we ons bedje op.

Het is mooi geweest voor vandaag....Bonne nuit.

 

 


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld