41. Van je collega’s moet je ’t hebben…. 2 juni 2011

41. Van je collega’s moet je ’t hebben….

2 juni 2011

La Chaussee die Marne- Vitry le Francois: 24 km.

dag 33, totaal: 668 km.

 


Hotel du Midi beschikt over Wi-Fi echter alleen met codekaart. De eerste kaart van 1 uur hoort bij de hotelprijs maar voor de 2e moet grof betaald worden. Na wat onderhandelen toch het 2e uur voor een schappelijke prijs gekregen. We hebben niet de indruk dat de hoteldame enig inlevingsvermogen en medelijden met het leven van een pelgrim heeft. Na het afrekenen maken we het Wi-Fi tegoed op en lopen we aan richting Saint Amand sur Fion.

Als we de kom van Saint Amand sur Fion binnen lopen menen we op afstand een bekende te zien, onze goede vriend Theo Heijmans. Vol verbazing lopen we op hem af. Maar als we dichter bij komen blijkt het niet Theo te zijn maar een look à like. Het verschil zat 'm in de oren..... We hebben hem op foto gezet zodat Theo zelf de gelijkenis kan beoordelen. 

 

Het lijkt wel of we de laatste dagen op de notenroute zitten. Overal langs de route bomen met walnoten in alle maten en soorten. En allemaal res nulius. Zoals velen wellicht weten zijn de Van der Heijdens gek op noten en bij elke notenboom wordt T een beetje meer opgewonden van verrukking. Ze zou het liefst haar rugzak volstoppen met walnoten. Gelukkig maar dat ze nog niet rijp zijn.

 

In Vitry le Francois komen we gelijk aan de rand van de stad bij een kermis uit. Halverwege treffende een richtingsbordje naar de camping aan die ons dwars over het kermisterrein laat lopen. Achter alle kermiswagens komen we aan een gesloten poort van een 2** municipal camping. Gesloten in verband met de kermis. We hebben nog een ontvangstadres voor pelgrims maar weten bij god niet waar het is. Er staat geen adres bij. We melden ons daarom bij de Gendarmerie National en worden te woord gestaan door eerst 1 maar daarna nog 2 jongere collega's. Het gesprek gaat in het Frans maar we begrijpen het bijna allemaal. Als we aangeven dat we pelgrims zijn en uit Holland komen en PP ook nog laat doorschemeren het zelfde werk te doen, worden we uitgenodigd om in de politieauto plaats te nemen en worden we precies op de plaats van bestemming afgeleverd. Het waren sympathieke collega's, zo van dat kaliber waar er in Oss veel van rond lopen. 

Wat opviel was dat de gendarmerie naast hun dienstpistool ook een tasergun droegen, een apparaat waarmee je tot max 5 meter afstand iemand met stroom kunt uitschakelen. En de
insiders onder ons weten dat PP daar ruime ervaring mee heeft. De eerste kennismaking metde Gendarmerie was er een uit het boekje. 

We worden afgezet bij Doyenne du Perthois ofwel Congregation de Soeurs de Jesus Misericordieux. Een vriendelijk zuster doet de deur open en brengt ons naar de 2e verdieping alwaar we een sober pelgrimsonderkomen krijgen. We hebben wel het gemak van een douche en er is een simpele mogelijkheid tot koken op ons kamertje. We horen dat er kort voor ons nog een pelgrim binnen is gekomen en maken even later kennis met Rosemary van Breugel, een vrouw van 63 jaar uit De Moer die het traject Dinant-Vezeley loopt. Ze herkent ons van onze reislog die ze via de startpagina heeft opgepikt. Ook vertelt ze dat ze Frans Kruter kent van zijn website en dat ze vindt dat hij zo grappig schrijft. Ze kent Frans niet persoonlijk maar als PP vertelt dat het een collega uit het Eindhovense is die wij goed kennen, moeten we hem de hartelijke groeten doen van Rosemary. Frans.....bij deze. 

 

 

Het is hier Hemelvaart vandaag dus alles gesloten. Toch had Rosemary ergens in de stad tomaten buiten uitgestald zien liggen. We gaan op zoek en vinden voorbij de kerk in een winkelstraat een klein kruidenierswinkeltje open. Bier, wijn, verse salade met zalm, kaas, stokbrood en enkele chocoladetoetjes worden ingeslagen voor het avondeten. Het smaakt ons allemaal goed deze avond. 

We smeren ons kompleet in met dikke vette nivea omdat onze huid er ontiegelijk uitgedroogd uitziet en zo ook aanvoelt. Allemaal vellen, schilvers, droogterimpels en meer van dat soort ongemakken. We hopen dat het wat comfortabeler aan gaat voelen na 2 dagen smeren en een heel blik leeg.

Er wordt hartstikke leuk gereageerd door jullie allemaal maar we willen even laten weten dat de kilometers van 31 mei wel juist vermeld zijn. Het was een de zwaarste dagen tot nu toe.

 
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld