40. De balans. 1 juni 2011

40. De balans.

1 juni 2011

Challons en Champagne-La Chaussee sur Marne: 22 km.

dag 32, totaal: 644 km.

 

 


Vandaag precies 1 maand geleden zijn we in Schaijk aangelopen en we maken nu de balans op van onze 1e maand onderweg zijn: 1 blaar, 1 teek, 1 verbrandde neus, ontiegelijk veel muggebulten en ook enkele smerige dazensteken, een verdwenen vulling uit een kies, pijntjes in de enkels, knieën en soms in de rug, een opspelende oude blessure, PP 3 kilo minder en T 2 kilo minder. Twee paar witte sokken !?!

Dat alles mag de pret niet drukken en we verkeren in een opperbeste stemming. We hebben er nog steeds verschrikkelijk veel zin in en gaan elke ochtend weer vrolijk op pad. Buiten onze stille dipjes, die we afzonderlijk van elkaar ook hebben natuurlijk, mogen we zeker niet klagen. Ook sterkt het ons zeer dat we zien hoeveel mensen ons volgen en onze reisverslagen lezen. We krijgen veel waardering en lof over onze verhalen waardoor het voor ons een plezier blijft om te blijven schrijven. 1 Maand zonder radio of televisie, zonder krant of muziek. We weten niet echt wat er in de wereld omgaat maar eerlijk gezegd kan het ons op dit moment niet schelen en bevalt ons de rust en stilte prima. Onze koppen zijn al lekker leeg. Buiten het gemis van onze kinderen, familie, vrienden en de hond denken we alleen maar aan de elementaire zaken zoals; waar kunnen we slapen en wat kunnen we eten? Het lijkt zo gemakkelijk maar we ondervinden vaak de moeilijkheden hiervan. 

Vanmorgen hebben we de tent en toebehoren droog in kunnen pakken, geen extra gewicht dus. Het waaide behoorlijk en we hadden gisteravond al besloten om niet al te vroeg op pad te gaan gezien de lange dag van gisteren.

 We hebben hele stukken langs het kanaal Lateral de la Marne gelopen en later ook langs de Marne zelf. Er werd volop gewerkt aan het uitdiepen van het kanaal. Een graafmachine op een vlot en daarnaast een vrachtschip om het slib af te voeren. Diep is het kanaal niet, aan de grijparm te zien ongeveer 3,5 meter.  In ieder geval een niet alledaags gezicht.

 

We komen uiteindelijk in het plaatsje van onze eindbestemming La Chaussee sur Marne. De Gite d'Etape is vol. De 2 particulieren zijn niet te bereiken en bij de mairie valt alleen maar een stempel te halen. Ook hier staat Hemelvaart voor de deur. We zijn het lopen voor vandaag zat en hebben geen andere keus dan het Hotel du Midi. We krijgen een speciale pelgrimsprijs maar met daarbij een heerlijke steak en ons drinkgedrag wordt het toch weer een rekening boven onze begroting. Dat ze hier alleen maar Frans praten blijkt wel uit het feit dat PP door de eigenaresse wordt gevraagd een Engelstalig telefoongesprek te voeren met iemand die komend weekend een kamer willen boeken. De hotelkamer is klein maar voorzien van alle noodzakelijke behoeften. Na de douche wordt het werken aan de reislog en........ voor het eerst een televisie die het doet met alleen Franse zenders. Alleen het weer interesseert ons en het wordt morgen weer een warme dag. Af en toe hopen we op een bewolkte dag, wat koeler en ook wat regen. Niet alleen voor ons maar ook voor de Franse boeren hier want regen hebben de gewassen in dit gebied echt nodig. 

De reislog bijwerken lukt niet meer omdat de oogjes dicht vallen. Wandelen op onze manier vergt meer energie dan verwacht.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld