09. Wat ging er fout? 2 mei 2011

9. Wat ging er fout?

2 mei 2011

Handel-Griendtsveen 29 km.

dag 2, totaal: 54 km.

 

 


 

Op natuurcamping 't Veldje schijnt het daglicht al stevig door het tentzeil als we om 6 uur wakker worden. De vogeltjes zijn vrolijk aan het zingen en op de achtergrond roept een fazanthaan. Vannacht ook een egeltje die naast de tent aan het ritselen was. Leuk om in de volle stilte naar te luisteren. Het was koud vannacht met een heldere hemel en heel veel sterren. De Grote Beer stond bijna recht boven ons en de Poolster altijd op dezelfde plaats in het noorden. We hebben onze kleren maar aangehouden omdat we al steenkoud waren toen we naar bed gingen. T verwisselde haar broek voor een "sexy" fleecemaillot wat een goed voorbehoedmiddel bleek te zijn..... We besluiten tot 8 uur te blijven liggen omdat we de rust toch nodig hebben.

Vergeten te vermelden hebben we dat we geen stempel van de pastoor in Handel hebben kunnen bemachtigen maar de stempel van café Tieleman in ons pelgrimspaspoort is een waardige vervanger. 

 

    

 

Vandaag een route die geheel door de natuur liep, de Stippelberg, de Deurnese Peel, de Heidsche Peel en het Defensiekanaal. Stuk voor stuk prachtige gebieden maar geen enkel café, terras of winkel te vinden. We hebben daarom vandaag al een gat geslagen in ons noodrantsoen, de soep, sultana's, evergreens en uiteindelijk de Topdrop op rantsoen. Een beetje kilo's kwijt onderweg is niet zo erg maar zo vlug al na dag 2....!! 29 km telt deze dag voor ons, meer dan gepland. Ons eindpunt vandaag zou een camping zijn in IJsselstein aan de Deurnseweg. Een misverstandje en niet goed kaartlezen (PP) bracht ons bij de Deurnseweg in Griendtsveen....tig km verder. De 2e dag en zoveel km geef toch lichamelijk wat stijfheid en pijntjes hier en daar. Tel daar bij op een lange vermoeiende dag en een camping op nog eens 5 km. afstand, dan zullen jullie begrijpen dat we voor het eind van deze dag voor wat meer luxe hebben gekozen. Biefstuk met bier en wijn bij de Morgenstond en een luxe B&B bij de Turffabriek. En dat allemaal in Griendtsveen. Heerlijk bedje vannacht en een lekkere hete douche. Is dat luxe of niet....? 

De fles rode wijn die Elly van Wim gisteren voor ons achterliet heb ik (PP) de hele dag meegezeuld. Het was eigenlijk teveel ballast maar ik vond het zo'n lief gebaar dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen deze achter te laten. Opdrinken was gisteren geen optie want Auwzum had ons al volgeladen met bier. We hadden er zat gehad en ontzettend gaaf dat jullie er waren. T heeft graag witte droge maar bij gebrek daaraan hebben we nu samen de rode wijn op zitten tetteren. Het was de last dubbel en dwars waard. Elly, bedankt. Inmiddels ook al heel veel lieve reacties en e-mail ontvangen van jullie die we t.z.t. proberen te beantwoorden. 

Voor hen die het willen weten, het gaat voortreffelijk tussen T en mij. We kletsen zo'n best, we hebben het zelfde tempo en hebben op het zelfde moment behoefte aan rust. Wat een samenspel. En vanmorgen heeft T voor het eerst de geluiden van groene kikkers gehoord en was het T die mij attendeerde op de aanwezigheid van een ree in de struiken, ze leert snel en vindt de natuur steeds meer interessant. Ik vind dat prachtig. In ieder geval hebben we het fijn samen en genieten we met volle teugen. 

 

Op naar morgen..... en heel veel lieve groetjes allemaal.

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld