06. Onze 1e stempel in het Credential 18-4-2011

6. Onze 1e stempel in het Credential

18 april 2011


 

                                                    

 

Op 18 april om 12.30 uur zijn we vanuit Schaijk met onze rugzak en volle bepakking richting Zeeland gelopen naar het gemeentehuis waar we om 14.30 uur werden verwacht bij de gemeente Landerd. Daar zijn we hartelijk ontvangen door de burgemeester van Landerd mevrouw Willy Doorn. We hadden de afspraak om onze 1e stempel in ons Credential (pelgrimspaspoort) door haar te laten plaatsen. We wilden dit graag omdat we vanuit Schaijk gaan vertrekken volgende week. Het is de traditie om in dit pelgrimspaspoort van alle plaatsen waar je langskomt een stempel te laten plaatsen als bewijs dat je daadwerkelijk gepasseerd bent. Dit kan gebeuren door de plaatselijke burgemeester priester of zelfs de kastelein. Ik vermoed dat we verschillende stempels van kasteleins in ons paspoort zullen verzamelen. Ook verschaft dit paspoort je onderdak in de buitenlandse refugios en albergues. Dit zijn herbergen speciaal voor pelgrims waar je met meerdere reizigers tegelijk op grote slaapzalen kunt overnachten.

We werden zeer gastvrij en hartelijk ontvangen door mevrouw Doorn die oprecht geïnteresseerd was in ons verhaal en beweegredenen. Nadat we koffie hadden gedronken en de stempels waren gezet zijn we beneden nog even langs Willemien en Judith (goede bekenden) gelopen die ons ook een hart onder de riem staken. Daarna weer op weg terug naar huis wat zeker geen straf was gezien het heerlijke zonnetje. We konden het ook niet laten om passerend bij Nieuw Schaijk even het terrasje mee te pikken en in het verrukkelijke voorjaarszonnetje een versnapering te nemen.
Al met al een geweldig begin van onze lange reis die op zondagmorgen 1 mei om 09.00 uur vanaf de Wijers in Schaijk zal starten. Iedereen die ons uit wil zwaaien of een kilometertje mee wil lopen is van harte welkom.
Ook willen wij liefhebbers uitnodigen om tijdens onze reis een dag of weekend mee te lopen, of als je toevallig in de buurt bent (op vakantie) samen een pintje of bakkie koffie te drinken. Wij vinden alles leuk. We zullen jullie missen.
Om ons te bereiken kun je e-mailen naar: peterpaulentonny@gmail.com

Tijdens onze reis kun je ons ook ouderwetse post sturen via "poste restante adressen" maar daarover in het volgende bericht meer.....Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld