04. Onze bepakking 1-4-2011

4. Onze bepakking

       1 april 2011

 


 

Het begint met de dag spannender te worden nu de dag van ons vertrek nadert, nog 30 dagen. We hebben er ontzettend veel zin in en we raken er niet over uitgesproken. We lijken er klaar voor maar stiekem moet er nog heel wat geregeld worden in de laatste weken. Kleine dingetjes allemaal die nog de nodige tijd vergen. De reacties die we tot nu toe hebben ontvangen zijn allemaal zo lief en hartverwarmend. Echt positief allemaal. Het voelt goed dat er nu al veel mensen met ons meeleven en belangstelling tonen voor onze wandeltocht. In gedachten gaan jullie allemaal mee op onze weg.
De afgelopen weken heeft er een storing in onze reislog gezeten wat betreft de volgers die hun e-mailadres hadden ingevuld. Zij hebben geen bericht gehad van plaatsing van een nieuw bericht op de reislog. De storing schijnt nu opgelost te zijn. Vanaf 1 mei hopen we dagelijks een kort en met foto's geïllustreerd verslag te kunnen doen van onze ervaringen en vorderingen.

Altijd weer leuk om te zien hoe mensen naar je kijken en reageren als je met je zware rugzak en vermoeide blik een camping op komt lopen, zoekende naar een plaatsje voor je tent. Veel verbazing vaak over wat er dan allemaal uit onze rugzakken te voorschijn komt. Verbazing die overgaat in een vorm van respect als ze horen waar je mee bezig bent, de prestatie die je die dag hebt neergezet. Op deze manier ook veel mensen die je behulpzaam zijn en je 
van alles aan komen bieden. Een stoel en een bak koffie scoren hierin hoog. Door ervaring en goede raad wijzer geworden hebben we een verdeling gemaakt van de uitrusting in de rugzakken. Alles heeft een vaste plek gekregen wat structuur heeft gebracht bij het dagelijks in- en uitpakken. Zo draag ik nu de complete tent met slaapzak, matjes, brander, kookgerei, bestek en de route-boekjes en draagt Tonny alle kleding, kussentjes, handdoeken, toiletspullen, naai- en medicijnzakje, noodrantsoenen en het water.

Bij wat slechter weer is dit het meest praktische gebleken om-dat we Tonny’s rugzak pas uit hoeven te pakken als de tent al staat. In ons dakje van de rugzak en achter aan de rugzak dra-gen we ieder nog wat persoonlijke spulletjes. Alles bij elkaar geeft dat afhankelijk van de hoeveelheid water een gemiddeld gewicht van 18 à 19 kg voor mij en 13 à 14 kg voor Tonny. Met enig beleid en voldoende rust is deze last goed te dragen maar feit is dat naarmate de dag vordert de rugzak zwaarder voelt.

 

Wat nemen we mee?

Voor ieder apart::

Rugzak met regenhoes, slaapmatje, lakenzak, 2 lange afrits-broeken , 2 wollen T-shirts, T-shirt lange mouw, fleecevest, regenjas & regenbroek, 1 mouwloos hemd, 1 thermohemd, 1 zwembroek, 3 paar sokken, 3 onderbroeken, 2 lichtgewicht handdoeken, 1 paar bergschoenen, 1 paar crocs, 1 paar wandelstokken, leesbril, zonnebril, hoedje, buf, toilettasje, zakmes, lepel & vork, mok en hoofdlampje.

Voor samen:

Tentje, onderzeil, tweepersoons slaapzak, kussentjes, 2-delig pannenset, fluitketeltje, benzinebrander met windscherm, aansteker, oploskoffie, 2 aluminium kruiken(1L), 2 plastic waterflesjes (0,5L), EHBO spulletjes, veiligheidsspelden, poststieken, routeboekjes & kaarten, kompas, reis- documenten, pinpas, geld en onze IPhone met reserveaccu, zonnecelletje en opladertjes.

Vast nog wel wat kleinigheden maar hiermee moet het allemaal te doen zijn.

Enkele boekjes en kaarten sturen we alvast vooruit via Poste Restante adressen maar daarover meer in een volgend berichtje.
Toepasselijk bij dit bericht en bekend bij vele voorgangers is de uitspraak; "Alles wat je niet meeneemt is mooi meegenomen”.

Inderdaad ondervind je onderweg dat je eigenlijk een heleboel kunt missen en maar heel weinig nodig hebt. Wij gaan het meemaken en jullie daarover vertellen.

 

 
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld