16. Veel bier maar geen terras…. 9 mei 2011

16. Veel bier maar geen terras….

9 mei 2011

Maastricht-Jupille sur Meuse: 32 km.

dag 9, totaal: 211 km.

 


Vanmorgen zijn we om 05.15 uur opgestaan omdat de zusters heel vroeg naar het ziekenhuis moesten in verband met een operatie van Zr. Geertrude. We hadden in de gaten dat ze het fijn vonden dat wij geen problemen hadden met vroeg vertrekken.
Gezien de hitte van de vorige dag hadden we sowieso al afgesproken eerder op te staan en aan te lopen. Buiten onze verwachting om stond er een tafel gedekt voor ons met wat oud brood en beleg waar we heel blij mee waren.
Op het moment dat we afscheid namen van de zusters en vroegen wat we schuldig waren antwoorden ze dat ze niets wilden hebben. Ze vroeg of we het gebed kenden en of we voor Zr. Geertrude wilden bidden voor een goede afloop van de operatie. Natuurlijk beloofden we dit te zullen doen.
Zr. Brigitta zei vervolgens dat de heilige Jacobus ons weer terug brengt bij het geloof. Hij zorgt ervoor dat wij ons weer bewust zullen gaan worden van het feit dat er meer is tussen hemel en aarde...

Dat we weer zullen genieten van de rust en stilte en eenvoud en van de natuur. Ik geloof dat Jacobus ons al aardig op weg helpt.


Eenmaal buiten zetten we er flink de pas in omdat het temperatuurtje heerlijk is zo 's morgens vroeg. We lopen richting Eijsden waar we in het natuurgebied de Eijsderweiden de kwakende groene kikkers proberen te spotten. T kijkt of er eentje bij zit die in een prins wil veranderen maar niet eentje wil zijn kledij verwisselen. Omdat zij ons al op grote afstand aan horen komen springen ze snel in het water. Verderop ziet PP een vos oversteken en kuifeendjes op het water. We lopen het natuurgebied weer uit richting het centrum van Eijsden.
In Eijsden zoeken we een brievenbus om het  Pieterpadboekje nog  in  Nederland op  de  post  retour  richting  huis  te   doen.

 

Op naar België... Terwijl we lopen krijgen we een telefoontje van zus Mieke en zwager Martin die op vakantie gaan en ons vandaag willen opzoeken op de plek waar we zijn. Op welke camping we overnachten? Dat weten we nog niet maar vinden het hartstikke leuk. We spreken af dat we het laten weten wanneer we een camping gevonden hebben. 
De route is formidabel maar we komen tot onze grote schrik nergens een camping tegen. Ook onze helpdesk Frans kan ons alleen maar teleurstellen en mededelen dat er voor Luik nergens een camping te bekennen is. Wat nu? We lopen door, en lopen weer door, en nemen nog een stukje meer van de route tot we doodmoe ergens boven op een afgelegen heuvel aan een Franssprekende man vragen of er in de buurt mogelijk een camping is? In het rappe Frans geeft en schrijft hij een naam voor ons op. Ontmoedigd horen we dat deze camping nog 18 kilometer lopen is. Dat is echt geen optie. We besluiten door te lopen naar Jupille en daar in een kroegje te wachten op Mieke en Martin zodat we 
per auto naar een camping kunnen rijden. Alleen M&M melden ons telefonisch dat hun auto afgeladen vol zit waar echt geen 2 personen met rugzakken meer bij kunnen... We besluiten te wachten en op dat moment een oplossing te zoeken. De 1e kroeg die we binnenlopen heeft het interieur van een louche tent waar de dames van plezier vriendelijk knipogen naar PP en we besluiten een andere te zoeken.

 

                                              

Helaas is na veel op en neer geloop onze vermoeidheid groot en het vinden van een drinkgelegenheid tot nihil gereduceerd. Onbegrijpelijk dat in de plaats waar het Jupilerbier gebrouwen wordt er zo weinig gelegenheden zijn waar je het ook kunt nuttigen. We vleiden ons neer buiten op een stenen bankje en besloten te wachten tot M&M er zijn. Om 17.30 uur rijden ze de drukke hoofdstraat binnen en zijn wij oh zo blij. Tegenover bij de apotheek vragen we nogmaals naar een camping en besluiten naar camping ‘Wegimont’  in Soumagne , ongeveer 9 kilometer verderop te gaan. M&M rijden vooruit en wij gaan per bus achterna. De bus blijkt gratis voor pelgrims. Gelukkig hebben M&M 4 stoelen bij zich en melden zij dat ze ons gaan verwennen met eten. Ze hebben een heerlijke barbecue meegenomen.
Een gezellige avond volgt en we besluiten morgen een rustdag te nemen omdat we vandaag behoorlijk hebben moeten werken en meer kilometers hebben gemaakt dan gepland.

Morgen meer ..Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld