13. Het witte goud smaakt rauw ook lekker 6 mei 2011

 

13. Het witte goud smaakt rauw ook lekker  

6 mei 2011

Roermond- Pey: 21 km

dag 6, totaal: 125 km

 


 

Na een stevig zelfgemaakt ontbijt met veel groenvoer en aardbeien, allemaal nog over van het avondeten, zijn we vanmorgen weer zwaar bepakt op pad gegaan. Zwaar bepakt omdat we nogal veel eten over hadden en het niet gepast vinden dit zomaar weg te gooien. We zullen ons inkoopbeleid aan moeten passen en selectiever te werk moeten gaan. Onze ogen waren groter dan onze mond. Maar elk nadeel heeft ook weer zijn voordeel, een goed ontbijt en lunch vandaag voor de centen van gisteren. Onderweg naar de Oranjerie om de sleutel af te geven en onze credentials weer in ontvangst te nemen die we als zekerheid-stelling achter moesten laten, doen we gauw even wat foto's uploaden voor de reislog. In de refugio onder de sacristie lukte dat met ons T-mobile abonnementje niet. Ook nog even de tekst van het dagje Roermond selecteren en kopiëren en voor we de stad uitlopen staat alles bijgewerkt op de reislog.

Frans Kruter, een collega en wandelmaatje van me (PP) die zelf al twee keer de route naar Santiago heeft gelopen laat net voordat het Iphoontje in mijn zak wil verdwijnen per mail weten, dat hij ons al zes dagen niet kan bereiken per telefoon of sms. Hij maakte zich zorgen over ons en dacht dat wij hem niet meer wilden spreken!? We bellen hem even en al rap blijkt dat hij het verkeerde telefoonnummer heeft gebruikt. Ja Frans, als je 65 bent dan heb je dat wel eens. Hij wenst ons een "buen camino" en gaat zelf over een week weer vertrekken vanuit Le Puy en Velay.

We lopen het centrum uit en vinden gelijk aansluiting op een deel van het Pieterpad dat wij niet gelopen hebben vorig jaar. Toen werden we om Roermond geleid en nu sluiten we aan op de oude route door de stad. Kort voor Sint Odilienberg nemen we onze eerste rust en werken we een groot gedeelte van het te veel aan voedsel wat we mee dragen naar binnen. Een paar flinke slokken water erbij en alles bij elkaar toch weer een kilo minder in de rugzak. Je voelt dat meteen. In de bossen voor Montfort komt de route ons weer bekend voor met dat verschil dat de gewassen op het land nu net allemaal opkomen en toen allemaal hoog stonden.

 

In Montfort pakken we weer een rust bij 't kefee ane kerke, een klein knus cafeetje waar de tijd heeft stil gestaan en waar we vorig jaar ook met dezelfde outfit en uitrusting respect afdwongen bij de uitbater. Hij herkende ons meteen en was vol belangstelling. Toen hij de bestelling bracht schoof hij zelf ook even aan en wenste ons een voorspoedige reis. Een fietser die juist de hoek om kwam stopte vlak bij ons en als hij onze voornamen niet duidelijk naar ons had uitgesproken hadden we waarschijnlijk geen acht op hem geslagen. Hoe we ook keken, we kenden hem niet. Hij ons dus al wel. Het bleek Jan Stevens uit Beek te zijn die kort voor ons vertrek gereageerd had op onze reislog en een dagje met ons mee wil lopen. Hij had ons laatste berichtje gelezen en was ons ter kennismaking vast tegemoet komen rijden. 8 mei loopt hij een dagje met ons mee, hartstikke leuk.

In het buitengebied na Montfort zijn we getuige van een staaltje toppunt van luiheid, iemand die zijn hond uit laat terwijl hij stapvoets voort rijdt met zijn auto. Wij kijken hem aan en hij kijkt ons aan.....en zien hem denken.

Het is aspergetijd en overal wordt al gestoken Een paar kilometer voor Pey steken enkele aspergekopjes langs het zeil uit de grond. Ik graaf er twee uit en schil ze, een voor T en een voor mij. Het witte goud smaakt rauw ook heerlijk zegt T en de fotograaf was erbij. Het zullen deze tocht niet de laatste zijn.

 

 

 

In Pey worden we hartelijk en gastvrij ontvangen door Lien&Ernest alwaar we deze avond te gast zijn en een slaapplaats aangeboden krijgen. Onze vuile was gaat in de machine en we krijgen een heerlijke warme maaltijd en een goed glas wijn. Zij kennen het pelgrimeren en zijn ook meerdere keren te voet naar Santiago de Compostela geweest.

 

 

Ook  vandaag  weer  een  prachtige dag  met  fijne mensen en veel hartelijkheid. Op naar morgen, dag 7.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld