11. Lek gestoken in het muggenbos…. 4 mei 2011

11. Lek gestoken in het muggenbos….

4 mei 2011 

Meijel-Roermond 27 km.

dag 4, totaal: 104 km.

 

 

 

Daar zitten we dan na vier dagen in de refugio van de Christoffelkathedraal in Roermond. Moe maar voldaan. Het is 23.58 uur dus we krijgen dit bericht niet meer voor middernacht op de reislog. Morgen laatste ins en outs van onze dagbeleving want ook deze dag had weer een bijzonder eind maar daarover straks meer. Voor de overnachting in de refugio moeten we ons melden bij Theaterhotel "Oranjerie" wat een Van Der Valk hotel blijkt te zijn. In de buurt van de Munsterkerk zeiden ze, maar dat is wel een kilometer verder dan de Christoffelkathedraal. En daarna ook dezelfde afstand weer terug. Na zoveel dagkilometers hakken die laatste er behoorlijk in. Verkeerd lopen is lelijk maar terug lopen is vloeken. Met de sleutelbos lopen we naar de poort van de sacristie zoals het papiertje aangeeft. Deze ligt aan de achterkant van de kathedraal. De poort staat al open en we treffen op de binnenplaats 4 mensen die het vervolg van onze dag meer inhoud gaven. Een daarvan was de koster die ons aangaf hoe en wat en ons zijn telefoonnummer gaf als we iets te kort kwamen. En morgen tussen 14 en 17 uur kunnen we de kathedraal bezichtigen alwaar Sint Jacobus een eigen hoekje heeft. De tweede persoon blijkt de interieurverzorgster van de kathedraal te zijn die ons voor loopt naar de refugio in de kelder van de sacristie. Van haar tekst en uitleg over van alles in de refugio en een stapel handdoeken gekregen. De derde en vierde persoon zijn, naar later bleek, Hans en Marie-Jose van der Sluys, de overburen van de sacristie op nummer 25. Wij kwamen rond 20 uur aan en hadden kort daarvoor de Jumbo al gesloten getroffen. Zij boden ons wat te eten aan en ook nog drinken voor het geval we geen supermarkt meer konden scoren. Ook de AH bleek dicht, dit alles in verband met dodenherdenking. Na een stevige dichtgevouwen pizza bij de Italiaan op naar Hans en Marie-Jose om daar een flesje wijn te kopen.

We werden gastvrij binnen gevraagd en hebben onder het genot van een goed glas wijn de avond volgekletst. We zullen jullie de inhoud van de conversatie besparen maar na afloop hebben wij Hans en Marie-Jose op de foto gezet en beloofd hen uit te nodigen als wij gaan trouwen...... Toen we terug keerden naar de refugio kregen we het restant van de wijn mee. Erg lief vonden we dit gebaar. 

 

Maar daar is de dag niet mee begonnen. Afgelopen nacht ondanks alle pijntjes goed geslapen op camping Frerichoord te Meijel. We hebben onze spullen droog in kunnen pakken en voor vertrek van de overburen (uit Oss) nog koffie gehad. De eigenaresse van de camping wilde graag ons reislogadres en voor we er erg in hadden was het alweer ruim na tienen. De Noordervaart en omgeving leverden weer een boel mooie natuurtaferelen op. Een koppeltje zwanen, een meerkoet met jonkies, een torenvalk op zoek naar zijn prooi, een koekoek en een fazanthaan en natuurlijk een diversiteit aan zangvogels. Daarbij zouden we bijna vergeten te vermelden dat gisteravond de wilde konijntjes in veelvoud rond onze tent huppelden. Als je daarbij nadenkt dan mag je dit allemaal bijzonder noemen. Er is meer in het leven te beleven dan alleen je eigen leven. Pas vier dagen van huis en al heel bewust hier mee bezig. 

Maar vanmorgen onze eerste beproeving gehad, althans zo voelde het. Lopende door het natuurgebied De Waterbloem en Weijenhout werden we letterlijk verrot gestoken door de muggen. Het begon heel onschuldig met enige druk van onder waardoor ik (PP) even met de broek van de kont moest. Nog voor ik met enig papier het einde kon inluiden had ik al drie muggenbeten op kwetsbare plaatsen, plaatsen waar je niet zomaar ongegeneerd gaat krabben als anderen daarbij aanwezig zijn. Maar jeuk is erg. We hebben ruim 1,5 uur lang moeten rennen en rare bewegingen moeten maken om de muggen niet de gelegenheid te kunnen geven ons bloed uit het lichaam te zuigen. Van alle kanten werden we door een regiment van muggen aangevallen. Tijd om iets dichts aan te trekken was er niet, we moesten vol in beweging blijven.

Wij kunnen jullie verzekeren dat dat niet meevalt met ballast op je rug. Toen we uiteindelijk uit het bos waren, hebben we rust genomen in het open veld alwaar we de muggenbeten hebben behandeld met gekneusde bladeren van de smalle weegbree die de jeuk wegneemt. Het helpt echt...

 

            

Het natuurreservaat Leudal is een plaatje om te zien. Een schitterend gebied met een diversiteit aan begroeiing en hoogteverschillen. We zijn er nu achter welk plantje Jos&Josje aan onze rugzak geknoopt hebben (lelietje van dalen). Het bos staat er hier vol mee.

Bij binnenkomst van Roermond een prachtig vergezicht over de stad waarbij de torens van de Christoffelkathedraal en de Munsterkerk duidelijke herkenningspunten zijn op onze kaart. Voor hen die het nog niet wisten, Sint Christoffel is de beschermheilige van alle reizigers dus we zitten goed. 


Genoeg voor dag 4, welterusten allemaal.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld