10. Een stempel van de pastoor 3 mei 2011

10. Een stempel van de pastoor

3 mei 2011

Griendtsveen-Meijel 23 km.

dag 3, totaal: 77 km.

 

                                           

 

 

Vanmorgen op een christelijke tijd uit bed gekomen, we hadden het ontbijt gereserveerd om 8.30 uur. Eigenlijk iets te vroeg omdat ik (PP) tot afgelopen nacht bezig ben geweest om tekst en foto's op de site te laden. Met de Iphoon gaat dat geweldig maar toch allemaal even wat bewerkelijker dan met de gewone computer. Onze bed&breakfast was geweldig en met het ontbijt tevens de lunch gesmeerd. Ze zullen wel denken, wat een vreters maar als je zo onderweg bent en geen winkels tegenkomt op de momenten dat je ze nodig hebt, dan word je vanzelf inventief en maak je van elke gelegenheid gebruik. Honger lijden is onbekend voor ons, Nederlanders. Maar als je zo als ons aan het wandelen bent, dan krijg je vanzelf momenten dat je denkt, shit.... en nu? Het lijkt zo simpel voor jullie maar alles wat we uit voorzorg mee moeten nemen is allemaal extra gewicht. En dat voel je na een hele dag wandelen. Genoeg hierover.

Het is weer een zonnige dag als we vertrekken maar de wind is verraderlijk koud. Vanuit Griendtsveen zijn we via Horster Driehoek het natuurreservaat Mariapeel in gelopen. Een schitterend natuurgebied waarin een verscheidenheid aan vogelsoorten voorkomt. Hele kolonies sternen en oeverzwaluwen die over onze hoofden scheren. Een eend met 11 jonkies en een paartje kolganzen die nieuwsgierig komen kijken. Op de achtergrond het geluid van de koekoek en ook nog een paar tafeleenden die proberen weg te duiken. Veenpluis is rijkelijk aanwezig en mooi om te zien hoe de wind het pluis allemaal in de zelfde richting dirigeert. Uiteindelijk naderen we Helenaveen alwaar de schaapjes met lammeren ons nieuwsgierig aankijken. Fotograferen blijkt niet mogelijk, ze vertrouwen ons niet. Iets verderop een kudde zwartbont koeien die wel voor ons wilden poseren. 

In Helenaveen was het koffie met gebak op een terrasset windvangers. Heerlijk die warmte van de voorjaarszon.

Via Neerkant komen we Meijel binnen waar we de kerk binnen gaan om een stempel te bemachtigen. Helaas, niemand aanwezig en ons wordt verteld dat Meijel geen pastoor meer heeft. We komen er achter dat Meijel weldegelijk een pastoor heeft maar dat hij nog maar beperkt aanwezig is. We worden door hem gastvrij ontvangen en de derde stempel in onze credential is een feit. Een aardige man, pastoor Schoenmakers uit Meijel. 

We zoeken de supermarkt alwaar we boodschapjes doen voor ons diner. Het wordt vandaag weer een stukje noodrantsoen want de risotto met paddestoelensaus bleek al ver over de datum (27.5.2010) maar hij smaakte nog goed. Het is een kwestie van ruiken en proeven. Daarbij nog een frisse krulsalademelange met tomaat, paprika, walnoten, sardientjes en caesardressing. Alles natuurlijk afgeblust met rode (PP) en witte (T) wijn. Het smaakte heerlijk. Dit laatste vond plaats op camping Frerichsoord te Meijel. Op deze camping treffen we mensen die met de fiets op weg zijn naar Zuid Frankrijk. Ze hebben een kwartiermaker die bij het golfslagbad van Oss gewerkt heeft. Het is 22u en we zitten in het donker voor onze tent. Het is koud en weer trekt (T) haar maillot aan.

 

  


Dag 3 zit erop en ook vandaag was het weer bijzonder. Het gevoel van vrij zijn, niet te moeten en niet te hoeven, dat voelt ontzettend goed. Onze koppen zijn aan het leeglopen.................
Dag 3, 4 voeten, 0 blaren, daar houden wij het bij.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld